Domaine de Royères

 

Domaine de Royères (Zoover award ontvangen in 2014 én 2015) is onderdeel van een eeuwen oud voormalig landgoed, gelegen in het prachtig groene hart van de Haute Vienne, Limousin tegen de Dordogne aan. Het landschap houdt het midden tussen het kleinschalige van Drente en het licht heuvelachtige gebied van zuid Limburg. Afwisselend met meertjes, kleinschalige landbouw, vergezichten, kleine groene weides en bos, vrij van massa toerisme maar niet afgelegen.

De authentieke kleine en sfeervolle boerderij bestaat uit prachtig bruine Limousine vlees koeien, een kudde Suffolk schapen, kleinvee en rond de tachtig hectare grond.

Wij streven naar een biologische bedrijfsvoering waarbij wij onze gasten de mogelijkheid bieden mee te helpen, te leren en samen te genieten van het franse boeren buitenleven.

Het pedagogisch concept dat kinderen (en hun ouders) mee mogen helpen met o.a. het verzorgen van de dieren, helpen hooien, helpen in de moestuin, veel vrij speel –en ontdek plezier hebben en kampvuur mogen maken, maakt dat er veel belangstelling is van zowel nieuwkomers als terugkomers. Het persoonlijke en kleinschalige in zo’n omgeving, maakt het geheel tot een ‘klein boeren paradijsje’.

Het toeristische gedeelte bestaat uit een kleine boeren camping of mini camping met ruime vrije plaatsen in de boomgaard en met comfortabel sanitair, de mogelijkheid om wild te kamperen, een sfeervolle ruime gîte (vakantiehuis) aan het erf voor 6 personen en een super leuke zelf gebouwde ingerichte boerenhut (soort luxe trekkershut) voor 4 à 5 personen met twee bedsteden en een speel/ slaap vide.

Verse onbespoten producten uit de tuin kunnen in onze kleine winkel worden gekocht, evenals ons eigen malse rund en varkensvlees, verse eieren, pure frisse appelsap en smaakvolle jams.

Rondom het centrale binnenplein van de boerderij zijn er een speeltuintje, trampoline, echte speeltrekker, fietsen, Berg skelter en twee grote opblaas zwembaden. Eén zwembad tot en het ander vanaf 6 jaar.

Activiteiten in de omgeving zijn er ruim voldoende; kastelen, middeleeuwse feesten, zwemmeren, rommel/boerenmarkten met verse producten, eten tussen de fransen, actief bezig zijn zoals wandelen, paardrijden, zwemmen, fietsen, parcours door boomtoppen tennissen, karten, kanoën of met het boemeltreintje naar de stad.

Domaine de Royères is een aanrader voor een ieder die houdt van de rust en  puurheid van het franse platteland.